LEDENLOGIN key
Bericht gepubliceerd op:
28 november 2018

Bericht gepubliceerd door:
HAK Dijle en Netevallei
(Bezoek hun website)

Terug naar het overzicht

Op zoek naar de dokter van wacht?

Eén adres: de nieuwe Huisartsenwachtpost Regio Mechelen.

Vanaf 1 december 2018 moeten de inwoners van regio Mechelen bij dringende medische problemen tijdens het weekend en op feestdagen niet meer op zoek naar de dokter van wacht. Ze kunnen dan terecht in de gloednieuwe huisartsenwachtpost in het AZ Sint-Maarten.

zie ook http://www.wachtpostmechelen.be


Wat?
De huisartsen van Mechelen, Sint-Katelijne-Waver (uitgezonderd Onze-Lieve-Vrouw-Waver), Bonheiden (uitgezonderd Rijmenam) en Zemst (uitgezonderd Elewijt) richten een huisartsenwachtpost in op een vaste, centrale locatie. Vanaf 1 december 2018 kan je er, van vrijdagavond 19u tot maandagmorgen 8u, en op feestdagen van de avond ervoor 19u tot de ochtend erna 8u, terecht voor een dringende consultatie die niet kan wachten tot het spreekuur van je eigen huisarts.
Waarom?
Eén centrale wachtpost is eenvoudiger voor zowel patiënten als huisartsen. Patiënten moeten niet op zoek naar de dokter van wacht en kunnen hiervoor telkens terecht op een vaste locatie. De huisartsen kunnen de wachtdiensten beter onder elkaar verdelen, en bovendien met minder artsen en in kortere shiften toch meer patiënten op een goede manier behandelen.

Waar?
De huisartsenwachtpost krijgt een plaats naast de spoedgevallendienst van het nieuwe AZ Sint-Maarten en heeft een eigen ingang aan de Liersesteenweg 435 in Mechelen. Op de ziekenhuiscampus is duidelijke bewegwijzering voorzien. De wachtpost is makkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen met de auto of met het openbaar vervoer.
Hoe?
Heb je een dringend medisch probleem tijdens het weekend of op een feestdag? Bel 1733. De operator stelt een aantal vragen en vertelt je waar je het best naartoe gaat met jouw probleem. Is het advies de huisartsenwachtpost? Dan mag je meteen vertrekken. Je hoeft hiervoor dan geen afspraak te maken. Neem steeds je eID (of ISI+ kaart voor kinderen) en je bankkaart mee. ​Kan je je echt niet verplaatsen? Dan komt de dokter van wacht bij jou op huisbezoek.

Beslist de huisarts van wacht dat je toch doorverwezen moet worden naar de dienst spoedgevallen? Dan geeft hij je een verwijsbrief mee en zal je sneller verder geholpen worden op de spoedgevallendienst van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden of het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen.

 

 

Volg ons vanaf nu op Social Media

Met dank aan onze sponsors